divendres, 5 de setembre del 2014

El CEDIM signa un conveni de col·laboració amb l'Arxiu de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya de la Universitat Politècnica de Catalunya

Signatura del conveni per Benet Meca, director de l’APAC i Carles Sàiz, president del CEDIM davant de Francesc Jordana, director de l’Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (UPC).
 

El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM)  ha signat un conveni de col·laboració amb l’Arxiu de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (APAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
L'Arxiu de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, situat a la biblioteca de l'Escola Politècnica Superior de l'Edificació de Barcelona, conserva projectes de final de carrera que estudien a nivell gràfic i també històric edificis catalogats per les diferents institucions públiques catalanes. Una part molt important d'aquesta documentació correspon al modernisme català i a obres de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.


D'esquerra a dreta: Benet Meca, Remei Garcia, Carles Sàiz i Sergi Alcalde
Les dues institucions fa mesos que van acordar sumar esforços i establir una  col·laboració que permeti enriquir els estudis i treballs d’investigació que, a partir d’ara, es vagin realitzant sobre l'arquitecte. Per part del CEDIM, la institució realitzarà, a partir d'aquest curs acadèmic, tasques d’assessorament, tant als profes-sors de l'EPSEB com als estudiants d’aquesta universitat que facin recerca sobre el patrimoni de Domènech i Montaner com a treball de final de grau i, per part de l'APAC, posa a disposició del CEDIM totes les planimetries dels edificis domenequians.
La signatura del conveni es va realitzar el dijous 4 de setembre a Barcelona, a l'Escola Politècnica Superior d'Edificació. Per part de l'APAC va signar Benet Meca, director de l'arxiu i per part del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner, Carles Saiz, president de la institució. L'acte va comptar amb la presència de Francesc Jordana, director de l'EPSEB de la Universitat Politècnica de Catalunya, Remei Garcia, directora de la biblioteca de l'EPSEB i de l'arquitecte tècnic Sergi Alcalde, exalumne de l'EPSEB i actualment membre de la junta directiva del CEDIM.