diumenge, 28 de setembre del 2014

La I Ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner concentra dues-centes persones a Canet de Mar

La I Ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner per Canet de Mar ha acomplert amb escreix els objectius inicials dels seus organitzadors, el Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner. L'activitat, emmarcada dins les Jornades Europees de Patrimoni, va consistir en una teatralització de diferents punts domenequians de la població. Es va començar per la Casa Roura, on Paquita Roura Carnesoltes va deleitar-nos amb la història de l'edifici i diferents anècdotes de la construcció. Tot seguit es passà a l'Ateneu Canetenc on un grupet de socis de l'entitat ens van explicar com va anar la construcció de l'edifici i les lluites polítiques amb les monàrquics de la població.
La visita teatralitzada es tancava a Can Rocosa -l'estudi de Domènech durant els mesos que estiuejava a la població-, on érem rebuts pel mateix arquitecte, la seva dona, Maria Roura i per la minyona. Domènech va explicar que des d'aquesta masia havia projectat la major part dels seus edificis de Barcelona, Reus, Canet i Comillas i també acabava recordant alguns aspectes familiars atès que la masia va ser també el refugi del matrimoni per paliar les penes de la mort d'un pare, una mare o fins i tot un fill.
 
Des d'aquests línies volem agrair a les gairebé dues-centes persones que van escollir participar en aquest acte així com als diferents actors i col·laboradors que, de manera altruista, van fer possible aquesta jornada. A Jaume Torrent (Domènech i Montaner), Roser Carbonell (Maria Roura), Anna García (minyona), Carolina Espàrrech (Paquita Roura) i Emili Sánchez (soci de l'Ateneu) així com a la trentena de figurants d'època que van passejar-se per la riera Sant Domènech. També volem donar les gràcies a Ferran Grau per l'ambientació amb el cavall i al suport tècnic i logístic de Quim Masvidal, Maribel de Miguel i Toni de Miguel que van sonoritzar l'espectacle. A les entitats Sàlvia, Amics de la Sardana, Ràdio Canet, Centre d'Estudis Canetencs, Protecció Civil, Policia Local, Casa Museu Domènech i Montaner -per la jornada de portes obertes-, i a l'Ajuntament de Canet de Mar, per les gestions logístiques així com als patrocinadors de l'acte, sense els quals no haguéssim pogut realitzar aquesta activitat.
Des del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner esperem poder repetir, amb la vostra col·laboració, una nova experiència, amb nous punts domenequians, de cara a les Jornades de Patrimoni 2015.